RuysdaelpleinAls er iemand is van de Flat of een van onze lezers die de pen wil schrijven, dan bent u van harte welkom op de berichtenbox van de site.
Deze video even ter ontspanning!

https://youtu.be/oiUCp4TD1P4

==========================================================================================================================

https://youtu.be/QdLnpkpqa28


Hou nog even vol, met elkaar!

Als het moeilijk gaat luister dan naar Benny, geeft vast weer extra.Wanneer ik weer eens last heb van artrose

En kom een beetje moeilijk op gang

Een kater van een flinke flatneurose

Dan denk ik: jongen zeur toch niet zolang


Laat maar lekker gaan zoals het gaat

Leef zoals de wind je jasje waait

Doodgewoon met leven doorgaan

Laat maar waaien, laat maar gaan


Je moet je eigen lasten leren dragen

Dan valt het achteraf misschien wel mee

Wat heeft het nou voor zin te zitten klagen

Kom, waai maar lekker met het leven mee


Je moet niet aan je zorgen zitten denken

Want zorgen komen altijd onverwacht

Gewoon er niet veel aandacht meer aan schenken

Een mens is toch veel mooier als ie lacht

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisse 3-4-2020


Beste Medebewoners,

Inmiddels zijn we in deze roerige tijd in de maand April beland, hetgeen betekend dat we beter weer kunnen gaan verwachten.

Helaas door de actuele omstandigheden t.w. het “Corona virus” zijn we grotendeels aan huis gebonden.

Dit houd in dat we toch elkaar meer zullen tegenkomen en horen. Graag willen wij u vragen daar rekening mee wilt houden.


Ook de komende tijd blijven de wettelijke maatregelen van kracht, daarom is het misschien nodig om voor uw medebewoners wat meer aandacht te hebben door indien nodig wat boodschappen mee te nemen en e.v.t. hulp te geven.

Gezamenlijk moeten we er toch doorheen.


De BC heeft gemeend als ondersteuning aan onze zorgverleners en alle mensen die de boel draaiende houden de bekende actie vlag in onze mast op het plein te hangen en ze daarmee een blijk van waardering en een steuntje in de rug te geven. In deze tijd zijn dit de helden van ons land.


Wat betreft de Renovatie wordt u duidelijk op de hoogte gehouden door Stek en Constructif doormiddel van de nieuwe electronische meldingkasten in de toegangshallen, hierdoor bent u altijd actueel geïnformeerd.


Indien er verdere ontwikkelingen zijn, welke u als huurder moet weten zullen wij u via onze website “ RUYSDAELPLEIN.NL “ informeren.


Wij wensen u een mooi en vooral gezond voorjaar .

Uw Bewoners commissie.
Koude Douche!

Niet bepaald spraakzaam was ze. Op MSN hadden ze avonden en nachten- lang gepraat over ditjes en datjes, hun gespreksstof leek onuitputtelijk. Tijdens die conversaties had hij wel eens gedacht dat ze de ware voor hem was, maar niets bleek minder waar. Ze had een vreemde stem, het leek alsof ze met volle mond praatte en voortdurend een stukje van het een ander achterop haar tong had liggen. Een ergerlijk hoog en onstabiel stemmetje was het. En ze was wat dikker dan op de foto die ze hem stuurde. Wat een dikkerd. Hij hoorde het zichzelf denken, wetend dat het een understatement betrof. Even naar de wc, mompelde hij, zich niet druk makend om de tactloosheid, de lompe toon waarop hij haar aansprak. Aangekomen bij het urinoir ritste hij zijn broek open, zuchtte eens diep en deed uit frustratie zijn best het zeepblokje door de gaatjes in de porseleinen bak te pissen. Even dacht hij eraan er tussenuit te knijpen. Dat zou erg gemeen zijn. Maar zij heeft zich, achter haar computer zittend, beter voorgedaan dan ze is. Veel beter. Bijna ging hij met zijn schuldgevoel in discussie; zou zijn laffe vlucht door de achterdeur van het restaurant opwegen tegen de wanhopige streek die de vrouw van zijn dromen hem geflikt had? Uiteindelijk had ze het vast gedaan uit wanhoop, op zoek naar een beetje aandacht en belangstelling. Hoe zielig ook, in zijn van teleurstelling en woede vervulde hoofd was weinig plaats voor mededogen. Hij had zich nog niet eerder te goed gevoeld voor een meisje, maar dit monster, dit mormel zouden ze moeten opbergen. Hij was ergens verbaasd geweest dat ze het etablissement niet uit werden getrapt wegens het ontnemen van de eetlust van alle mensen die haar in het voorbijgaan hadden zien zitten. Met haar bolle pens. Hij heeft een hekel aan dikke mensen die geen moeite doen om zich fatsoenlijk te kleden naar hun postuur. Hij vond het ronduit misselijkmakend om te moeten zien dat een extralarge-sweater ook als naveltruitje dienen kan. Tijdens het eten had hij zijn blik doen dwalen tot hij onder haar trui een witte geaderde balg tevoorschijn zag komen. Misschien had hij te hoge verwachtingen gesteld, had hij zo veel over haar gedroomd dat de werkelijkheid wel tegen moest vallen. Hij ritste zijn broek weer dicht. Nee, dit drama was “ hoe dan ook “ aan haar te wijten.

Terwijl hij zijn handen wast en zichzelf in de spiegel bekijkt denkt hij na over hoeveel geld hij aan haar vergooid heeft. Balend komt hij tot de ontdekking dat deze helse dag hem toch al een kleine tachtig euro heeft gekost. Met frisse tegenzin föhnt hij zijn handen droog en loopt het restaurant weer in. Met een omweg zoekt hij zijn tafeltje weer op en ploft op zijn stoel. Hij knippert eens met zijn ogen en concludeert al vrij snel dat de stoel van zijn afspraakje leeg is. Ze is weg, zo iemand zie je niet snel over het hoofd, grapt hij in zichzelf. Op de tafel ligt een briefje: Op MSN was je leuker. Sorry.


Bron:

https://www.1001korteverhalen.nl


Tekst

Op het plein staan een heleboel kinderen. Al die kinderen staan te wachten om Sinterklaas een hand te geven. Sanne staat er met haar moeder. De juf met haar nichtje. En ook Jasper staat met zijn vader en moeder vlakbij Sinterklaas in de rij. Jasper heeft een helm opgezet met een klep. De klep valt voor Jaspers hele gezicht. Jasper wil Sinterklaas wel een hand geven,

maar hij mag Jasper niet zien. Jasper is een beetje bang voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Op het plein staat een pietenkoor te zingen:

kleurplaat

'Sinterklaas kapoentje,
gooi wat in mijn schoentje,
gooi wat in mijn laarsje,
dank je Sinterklaasje!'

Alle kinderen zingen mee, maar Jasper hoort het niet. Zijn oren zitten in de helm. Er lopen Pieten rond op het plein. Ze geven pepernoten aan de kinderen. Een Piet heeft Jasper gezien. Hij tikt op de helm van Jasper. Jasper verstopt zich achter pappa. De Piet komt nu vlakbij Jasper. Hij tilt de klep op van de helm. De Piet trekt een gek gezicht. Jasper moet lachen. Sinterklaas is nu heel dichtbij. Er staan nog een paar kindjes voor Jasper. Pappa tilt de helm van Jasper een stukje omhoog. 'Wil je hem niet af doen? Sinterklaas wil je graag zien', vraagt pappa. Jasper schudt zijn hoofd van nee. Het pietenkoor zingt een ander Sinterklaasliedje:

'Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne,
gooi wat in mijn lege, lege tonne,
gooi wat in de huizen,
wij knabbelen als muizen.'

Een paar pieten lopen op stelten en andere pieten lopen op hun handen. Dan is Jasper aan de beurt om Sinterklaas een hand te geven. Pappa duwt Jasper naar voren. Sinterklaas steekt zijn hand uit en Jasper steekt zijn hand in die van Sinterklaas. Sinterklaas zegt: 'Wat heb jij een mooie helm op'. Sinterklaas heeft niet in de gaten dat Jasper hem niet hoort. 'Het lijkt wel of hij mij niet hoort', zegt Sinterklaas. 'Dat komt door zijn helm', zegt pappa. 'Oh natuurlijk. Dat had ik moeten weten. Jasper is natuurlijk een beetje bang voor mij. Zo'n rare oude man met een witte pruik, snor en lange baard', zegt Sinterklaas. Piet gaat op zijn handen staan. Jasper lacht en doet zijn helm af. 'Ben jij een autocoureur?' vraagt Sinterklaas. 'Neeee', zegt Jasper. 'Op zijn verlanglijstje staat wel een raceauto', zegt pappa. 'Oh daarom had jij een helm op.
Je wilt van mij een raceauto hebben. Jij bent een slimme jongen', zegt Sinterklaas. 'Schrijf jij in het Grote Boek dat Jasper een raceauto wil, Hoofdpiet. Ik ben de laatste tijd wat vergeetachtig', zegt Sinterklaas. De Hoofdpiet begint meteen te schrijven. 'Nou dag, Jasper. Er wachten nog meer kindjes op mij', zegt Sinterklaas. Jasper is helemaal niet bang meer voor Sinterklaas en geeft hem nog een keer een hand.

Dit leuke verhaaltje is geschreven door Anne de Vries-Neuteboom, kijk ook eens op haar website voor meer leuke peuter en kleuterverhaaltjes. >> Klik hierDe Sinterklaas geschiedenis begint historisch gezien in Turkije

Geschiedenis van Sinterklaas

De Sinterklaas geschiedenis begint historisch gezien in Turkije. Hier is Sint Nicolaas de bisschop van Myra (Turkije) geweest, hij komt dus niet uit Spanje. Gestorven op 6 dec. ca. 340 na Christus. Overblijfselen van zijn beenderen zijn later door vereerders naar Bari in Italië gebracht. Bari was lange tijd in Spaanse handen en wie weet, heeft men vroeger Italië met Spanje verward. Vanwege de vele goede daden die hij gedaan zou hebben werd hij heilig verklaard. Er ontstonden allerlei legendes over deze persoon en zijn goede daden. Het pepernoten en suikergoed gooien zou afkomstig zijn van het geven van geld aan arme mensen. Waar zijn hulp, Zwarte Piet precies vandaan komt is niet duidelijk. Hier bestaan een aantal verhalen over. Zo zou Piet een wees zijn afkomstig uit Afrika, die na slaaf te zijn geweest als dank voor zijn vrijlating, Sint Nicolaas is blijven helpen. De roe werd vroeger gebruikt voor het schoonmaken van schoorstenen in de bijbehorende zak werd de roet opgeborgen. De aankomst per Stoomboot van uit Spanje. De stoomboot valt misschien af te leiden uit de verhalen dat Sint Nicolaas zeelieden die in nood verkeerden kwam redden. Het feit dat veel havensteden een Sint Nicolaaskerk hebben is hiervan afgeleid.

j


KLEURPLAAT

Beste Medebewoners,

De vakanties zijn voor velen van ons voorbij en het werk ligt weer klaar. Voor de een dagelijkse routine en voor de ander nieuw.


1. In uw woon complex zal de routine de komende tijd gaan veranderen want er gaat nu toch eindelijk vernieuwingen plaats vinden.

U hebt van Stek-Wonen bericht gekregen dat men binnen korte tijd de verwarmingsketels in ons gebouw gaat vernieuwen. Dit betekent dat we op een moderne efficiënte manier gaan verwarmen en dit zonder zware ingrepen in uw woning.


Hiermee worden de wensen van het merendeel van de bewoners gerealiseerd en hiervoor heeft uw Bewoners Commissie zich hard gemaakt en met succes.

Dat dit een goede voorbode is voor de totale renovatie c.q. groot onderhoud schept vertrouwen.

Uw Bewoners Commissie heeft kennis gemaakt met de mensen van Constructif die de modernisering en vernieuwing aan ons gebouw gaan uitvoeren. Hierbij zijn uiteraard vele vragen gesteld en antwoorden gegeven welke in een later stadium in een voorlichtingsboekje door Stek en Constructif aan u bekend gemaakt zullen worden. Dit betekent dat het komende jaar voor u een jaar gaat worden met veel veranderingen.

Wij als uw Bewoners Commissie zullen de vinger aan de pols houden en hebben er vertrouwen in.

2. Andere ontwikkeling: Leden van de BC hebben een driehoek geformeerd tussen Stek, Vluchtelingen werk en uw Commissie om het plaatsen en begeleiden van status houders op een andere manier te laten verlopen. Ook worden een aantal aspecten in de vorm van woning verdeling en begeleiding van deze mensen aangepast. Dit komt ten goede aan ons als bewoners en de status houders.

3. Een volgend punt waar we druk mee bezig zijn is het afvalsysteem. Dit is een heel gevecht met de gemeente en verantwoordelijke wethouder en zal naar ons inziens nog wel even kunnen duren. Toch blijven we aan de bel trekken tot het goed geregeld is. U ziet dat er nog veel op het bordje van uw BC ligt dat aandacht vraagt, we blijven onze aandacht er aan besteden maar alles heeft tijd nodig.

Nu we aan het einde van de zomer staan, wens ik u namens uw BC een mooie herfsttijd met hopelijk veel goed nieuws betreffende de renovatie c.q. groot onderhoud aan ons gebouw.

Rick Lommerse. Voorzitter BC .


============================================================================================================================


DE Pen van Bert.

De ontwikkelingen van de renovaties van Het Jacob van Ruysdaelplein en de Grote Ooievaar lijken in de ijskast te zijn beland. Je hoort en ziet eigenlijk niets meer.

Waarom? Heel simpel, er hoort continue afstemming te zijn tussen de Bewoners Commissies (lees bewoners) Huurders Belangenvereniging en Stek. Het enige wat extern gecommuniceerd wordt is een eventuele transformatie van garageboxen naar starters woningen en dan nog wel via de pers en bij monde van een Lissesche wethouder(J.v.d.L) . Over allerlei ontwikkelingen wordt met name de BC buiten kennis gehouden.

Hoe anders was het 5 jaar geleden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis was er een onderonsje tussen de directeur van Stek en twee leden van de bewonerscommissie. Er werd zeer openhartig gesproken over de renovatie van het Rembrandsplein dat net achter de rug was en hetgeen nog ondernomen moest worden voor m.n. het Jacob van Ruysdaelplein. De directeur liet zich ontvallen dat hij geen voorstander was van eenheidsworst en gaf de BC een vrijbrief mee om ideeën op papier te zetten om gezamenlijk tot een goed plan te komen.

Een aantal sleutelwoorden die meegegeven werden is dat er gestreefd moet worden naar 0 op de meter (zo energieneutraal mogelijk). Goede isolatie, voor ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen en vooral comfortabel, veilig en plezierig wonen. Gaandeweg voortschrijdend inzichten en een frequent afstemming met Stek die ondertussen een projectleider had ingehuurd (RP). Deze RP had heel goed begrepen waar het om draaide en ontwikkelde een prachtig plan dat grotendeels uitvoerbaar was.

Echter aan goede en mooie plannen hangen meestal forse prijskaartjes ware het niet dat Nederland een subisieparadijs waar je adequaat en tijdig moet op inspelen.

De BC Ruysdaelplein heeft zich met verve ingezet en zich enthousiast verdiept in de technische mogelijkheden die een renovatie van deze omvang met zich mee gaat brengen. Op onze website en ook in de publicatiekasten hebben we de ontwikkelingen zo goed mogelijk gedeeld met de bewoners.

2 jaar geleden was het punt bereikt dat we als BC er vanuit konden gaan dat de start van de renovatie zeer nabij was. Toen werd het stil….. De aannemer die de klus zou klaren haakte af. De spanning op de arbeidsmarkt voor allerlei nieuwbouw projecten maakte dat onze renovatie voorlopig geparkeerd werd. Een aantal maanden geleden nog hebben we nog eenmaal een onderhoud gehad met Stek die met weinig goed nieuws naar buiten kwam waarbij de afspraak was dat zij ons maandelijks via een nieuwsbrief op de hoogte zouden houden, de nieuwsbrieven kwamen maar met weinig zinnige inhoud. Gezien het voortschrijden in de tijd zonder duidelijkheid maakte veel bewoners onrustig en onzeker(ondanks de toezegging dat Stek gebeld mag worden over gebreken in huis). Wat te doen als de geiser het begaf, gaan we wel of niet ons huis opknappen moet ons gasfornuis eruit en moeten we alvast elektrisch gaan koken… vertel het maar. De bereidheid om mee te werken neemt bij de bewoners dramatisch af.

Het lachen is de bewoners langzaam aan vergaan.

Juli 2020 bestaat ons complex 50 jaar en de BC ging er vanuit dat gezien de ontwikkelingen de renovatie dan achter de rug zou zijn en wij als BC een feestelijk tintje konden geven aan dit bijzondere moment.

Waar Staan we nu????

Nergens; we weten absoluut niet waar we aan toe zijn. De renovatie heeft Stek gedegradeerd tot groot onderhoud, dit betekent dat comfortabele en veilig wonen is gedegradeerd tot geaccepteerd wonen, dat betekent in Jip en Janneke taal “je hebt een dak boven je hoofd en kan kunt wonen en verder niet lullen wij als corporatie maken de dienst uit…..klaar.”

De laatste tijd is er een situatie ontstaan dat wij als BC en de bewoners geen vertrouwen meer hebben in Stek. Dit wantrouwen is ingegeven dat we niet meer serieus worden genomen, afspraken worden niet nagekomen (zoals het bespreken van de service kosten en een goede woonconsulent die plotseling verdwijnt, een nieuwe Hr E.B. die niet eens de moeite heeft genomen om kennis te maken met de BC)

Nu de laatste (des)informatiebrief binnen is gaan we er vanuit dat het 50 jarig bestaan feestelijk gezien een bijzondere sobere gaat worden.

Kortom, STEK stelt ons keer op keer hevig teleur.

 
Even Voorstellen


Kees van Mechelen is de naam, woont samen met mijn vrouw in de flat aan het Jacob van Ruysdaelplein.

Lid van de BC sinds maand november, lid geworden in eerste instantie omdat de renovatie er aan komt en mijn ervaringen leggen qua werk in deze branche.

Al sinds mijn 16e jaar werkzaam in de bouw als timmerman, voorman timmerman, door gegroeid naar uitvoerder en hoofd uitvoerder.

Mijn werkervaringen liggen in de renovatie, groot onderhoud en nieuwbouw, wat voorbeelden ruim 360 flats in bewoonde staat gerenoveerd in Zaandijk voor Parteon.

Ruim 250 flats gerenoveerd in bewoonde staat voor de Alliantie in Amersfoort.

120 flats in Rotterdam gerenoveerd in bewoonde staat voorMet deze ervaring wil ik de BC gaan bijstaan adviseren bij de renovatie van het Jacob van Ruysaelplein.

Kees van MechelenEven voorstellen.

Bert Camphorst is de naam. Geboren ver in de vorige eeuw en sinds begin augustus 1970 woonachtig op nog steeds hetzelfde adres. Samen met mijn echtgenote (Rita) hebben we in mei 1991 onder zachte dwang van de toenmalige woningbouwvereniging Volksbelang de Bewonerscommissie opgericht.

Terwijl ik begonnen ben met schrijven, beluister ik ondertussen het liedje 'testament' van Boudewijn de Groot.
Hieronder een aantal zinnen uit de lyrics afgaande op de inhoud zijn er een aantal delen tekst die zeker voor mij van toepassing zijn en die ik dan ook niet onvermeld wil laten.
Een onderwerp dat me altijd heeft aangesproken.

Onderstaand is daar een uittreksel met een paar kleine aanpassingen.

Testament
Maak ik het testament op van mijn jeugd
Niet dat ik geld of goed heb weg te geven
Na 50 jaren in dit leven
Voor slimme jongen heb ik nooit gedeugd
Maar ik heb nog wel wat mooie idealen
Goed van snit hoewel ze uit de mode zijn
Wie ze hebben wil die mag ze komen halen
Vooral jonge mensen vinden ze nog fijn


Voor onze relaties onze onvervulde wensen
Wel wat kinderlijk maar ach ze zijn zo diep
Wij behoren immer bij die groep van mensen
Voor wie het geluk toch altijd wat harder liep


En dan heb ik ook nog enkele goede vrienden
Maar die hebben al genoeg van mij gehad
Dus ik gun ze nu het loon dat ze verdienden
Alle moois die ze van mij hebben gepakt
Verder niets er zijn alleen nog een paar dingen
Die ik houd omdat geen mens er iets aan heeft
Dat zijn mijn goede jeugdherinneringen
Die neem ik mee zolang ik met mijn grote liefde leef.

Om te beginnen geef ik 50 jaren van mijn leven aan waarvan we (Rita en ik) inmiddels ruim 48 jaren in dit appartement op het Jacob van Ruysdaelplein hebben versleten.

Vele jongen gezinnen kwamen hier wonen en de sfeer was zeer gemoedelijk en het leven was mooi. Na een paar jaar werd het verloop erg groot omdat veel gezinnen inmiddels verrijkt waren met kleine kinderen en zij veelal de kans kregen om een gesubsidieerde woning te kopen.

In de loop der jaren is er qua woongenot en woonkwaliteit veel verbeterd. Een voorbeeld is het grote verschil binnen dit complex in het begin en nu dat is de centrale hal.

Toegang was vrij voor iedereen die binnen wilde, geen enkel probleem. De vloeren in het trappenhuis waren kaal, gewoon betonnen vloeren. Nu is alles betegeld zowel de vloeren als de wanden. De toegang is niet zomaar te betreden. Alles is eigentijds speciaal aangepast aan de veiligheids-en kwaliteitseisen.

In de begin jaren was er nog niets geïsoleerd en waren de flats voorzien van enkel glas. We hebben toen ook verschillende winters meegemaakt dat we het hier niet warm konden stoken en zo kon het ook gebeuren dat wanneer je in de keuken soep zat te eten en het stormde uit het noordwesten je enige golfslag kon zien in de soep.

Op een morgen, ik kwam net uit de nachtdienst, we zaten in de keuken aan het ontbijt toen er plotseling met grof geweld de keukenramen werden verwijderd en direct nieuwe (dubbelglas) ramen werden geplaatst. Ook het hele gebouw werd gelijktijdig geïsoleerd.

Het is teveel om op te noemen wat er allemaal is bereikt door metname de inzet en inbreng van de Bewonerscommissie.

Nu is het wachten op een renovatie dat gaat komen en waarover nog veel onduidelijkheid bestaat wat en wanneer één en ander gaat plaats vinden.

Wat onvervulde wensen betreft die kunnen pijnlijk zijn.
Wij hebben elkaar en beseffen donders goed dat we met zijn tweeën hier binnengekomen zijn en dat we een voor een deze woning voor goed zullen verlaten.
We hopen dan ook van ganser harte dat de renovatie zoveel toegevoegde waarde meebrengt dat we nog in lengte van jaren met veel geluk en plezier hier kunnen blijven wonen.

Mooie herinneringen zijn de vrienden die hier in het begin kwamen feesten en veelal tot zonsopgang bleven hangen die dat verschijnsel wilden meemaken. Nu beseffen we hoe mooi de herinneringen zijn op dit adres, alle honden die we gehad hebben en zelfs twee katten en de vele vrienden maar niet te vergeten het fabuleuze uitzicht. Het lijkt wel naarmate je ouder wordt het uitzicht steeds mooier wordt. Een van de vrienden merkte laatst op dat nu je gepensioneerd bent, meer tijd hebt om te genieten van alles wat dierbaar is.

Dit was een eerste aanzet om over de herinneringen van ons Jacob van Ruysdaelplein aan u toe te vertrouwen en laat de titel van dit stuk u niet verleiden te denken dat het snel met één van ons afgelopen is, absoluut niet waar...........

Bert Camphorst - oud voorzitter
Eren-lid BewonerscommissieBeste medebewoners,

Onder staat mijn voorstellen (ca. 24 jaar terug) in het 't pleinpraatje.

Inderdaad al zolang geleden is de BC op poten gezet met een enthousiaste groep.
Voorwaarden van "Volksbelang" nu "Stek" om een jong mensenkind te helpen met zijn huisvesting, eenzelfde situatie
die een week of wat geleden de kranten hebben gehaald (uit huis zetting na overlijden ouder).

Nog steeds met veel energie zijn we bezig met zaken, die niet willen vlotten, voor onze mooie woonomgeving.

Wat mijzelf betreft hier en daar een kreukel meer maar nog steeds actief binnen de BC. We zullen er nog een pootje bij moeten zetten met de plannen in het verschiet om onze toch al fijne STEK, nog aangenamer te maken!

Neem van mij aan ik zit ook tegen bepaalde zaken aan te hikken zoals jullie, maar ik ga ervoor om ons mooi stekkie
voorlopig nog 40 jaar bestendig te laten maken

Groetjes van Rita
Hallo, nu is het mijn beurt om als lid van de Bewonerscommissie de pen ter hand te nemen. mijn naam is Jan Nieuwenhuis, ik ben in Lisse geboren en ben als de enigste gezinslid uit een gezin met 9 kinderen in Lisse blijven wonen. Vanaf 1960 heb ik in de bloemen export gewerkt in Rijnsburg, ik ben daar ca. 2 jaar geleden mee gestopt. Kerkelijk ben ik nog wel actief. Ik woon tot volle tevredenheid sinds 1996. samen met mijn vrouw Nelly in de Ruysdaelpleinflat. Goed er zijn altijd wel enkele dingen waarover we klagen kunnen, maar in het algemeen hebben wij, mijn vrouw en ik het er erg best naar de zin. Het mooie uitzicht dat wij hebben is ook mooi meegenomen. En nu zien we uit naar de renovatie van onze flat, tevens van onze woning, al moeten wij er nog langer op wachten Er is echter al eerder sprake geweest van renovatie, toen de flat nog van Trias was. Sinds dat wij hier wonen ben ik secretaris van onze bewonerscommissie, waarin ik mij goed thuis voel. Vanaf dat wij hier kwamen wonen hebben wij Volksbelang, Trias en nu Stek meegemaakt als onze verhuurdersorganisatie. Jan en Nelly Nieuwenhuis, flat no 195

.


Beste medebewoners / lezer,

Hier is hij dan, onze website in de vernieuwde opzet.

De leden van de Bewoners Commissie hebben hun uiterste best gedaan om deze site voor u

duidelijk en makkelijk leesbaar te maken en ik denk dat dit goed gelukt is.

Daarvoor mijn dank aan de leden die hiervoor hun tijd beschikbaar stellen t.w. Jan en Rita .

We zullen deze site periodiek updaten en indien nodig meerdere malen.

Over het algemeen heb ik de indruk dat u als bewoner hier op ons Ruysdaelcomplex prettig kan wonen en woont. Wij als BC doen ons best hiervoor.

Onze plek en m.n. het uitzicht is toch wel uniek te noemen.

Daarbij heb ik als voorzitter van de BC toch nog een kleine kritische noot, laten we gezamenlijk zorgen dat het netjes en schoon blijft in en om ons complex, m.n. in de openbare ruimtes en omgeving, het is in ons eigen belang.

Dan even nog de aanstaande renovatie, ook wij als BC hebben van Stek nog geen informatie, maar zover wij weten staat deze nog steeds gepland voor 2018

Wij kunnen alleen aan u melden “we wachten af, belofte maakt schuld”.

etreffende de website mocht u als bewoner vragen hebben of informatie verzoeken wij u dit te melden aan ons secretariaat , de website is er voor u en van u .

Wij gaan ervan uit dat u plezier gaat beleven van de nieuwe opzet en er de informatie vindt die voor u belangrijk is.


Met vriendelijke groet,

Rick Lommerse Voorzitter BC